4 lucruri cu si despre superbul Sibiu

Scurta introducere care ti se va parea interesanta. Numele orasului in germana este tradus ca „Hermannstadt” iar in limba vecinilor nostri, maghiara, „Nagyszeben”. Acest superb orasel este situat in regiunea Transilvania. Am spus „orasel” insa el are o populatie de aproximativ 147.245 suflete conform unui recensamant realizat din 2011. Turistii sunt activi in zona iarna unde statiunea Paltinis care acopera o suprafata mare pentru iubitorii de sporturi de iarna. Platinis este situat la numai 37 km distanta fata de centrul orasului. Acest super oras este unul care atrage tot mai multi agenti economici care vor sa investeasca in tara noastra.

Lucrul 1. Orasu Sibiu, este cel mai grandios ansamblu urban medieval chiar din toata Romania. Ziguri si multe atractii turistice pastrate si conservate din acea perioada fabuloasa.

Lucrul 2. La nu foarte mare distanta de oras se afla una din cele mai vechi gradini zoologice din Romania. Putem spune chiar ca la data de 1929 aici la Sibiu a fost inaugurata prima gradina de acest fel cu animale salbatice, ingrijite si expuse unui numar mare de curiosi.

Lucrul 3. Un prestigios baron din secolul 17 construieste la Sibiu un palat inspirat din acele palate vieneze care la vremea aceea erau incadrate la lux. Acum in zilele noastre se numeste Muzeul Brukenthal si este cel mai vechi muzeu situat in Romania. Familia von Brukenthal s-a ocupat ca multele obiecte de arta sa faca parte astazi din muzeu.

Locrul 4. Daca va vine sa credeti acest oras are o istorie de aproximativ 910 ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: